Logo Fietszijspan

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wij proberen alle informatie zo goed mogelijk aan te bieden. Natuurlijk kun je nog wat vragen hebben. Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen. 

Fietszijspan

 • De vraagt zegt het al! Je hoeft geen nieuwe (bak)fiets te kopen. Je maakt het zijspan gewoon vast aan je bestaande fiets. 
 • Het zijspan heb je binnen 30 seconden vastgemaakt aan je fiets. Zo kun je zelf bepalen wanneer je het zijspan gebruikt. Een grote bakfiets neem je altijd mee, ook als je alleen op pad bent en deze niet nodig hebt. 
 • De zijspannen van Scandinavian Sidebike zijn gemaakt voor montage naast je fiets, aan de rechterkant. Zo zit je kind of hond vlak naast je. Altijd in het zicht. Daardoor heb je een veiliger gevoel dan bijvoorbeeld een fietskar die achter je fiets zit. 
 • De montagebeugel met zwenklagers zorgt ervoor dat het zijspan en de fiets heel goed samenwerken. Je hebt dus het gevoel om op een normale fiets te rijden, ook al heb je nu 3 wielen. 
 • De zijspannen van Scandinavian Sidebike zijn ontworpen met de nadruk op lichtheid en geven samen met de zwenklagers een veel prettigere fietservaring dan met een fietskar of een bakfiets met 3 wielen. Doordat het zijspan zeer licht is kun je het eenvoudig afkoppelen en los van je fiets een plekje in (bijvoorbeeld) de garage geven. Een bakfiets op 3 wielen past vaak ook niet door een smalle steeg. Het zijspan kun je eenvoudig optillen en later aan je fiets vastmaken. 
 • Oh ja, bijna vergeten te vertellen.. Met je eigen custom zijspan ga jij zeker opvallen! Jij gaat veel likes en volgers krijgen 🙂  

Nee. De producten van Scandinavian Sidebike zijn geschikt voor ongeveer 80% van alle (elektrische) fietsen en fatbikes op de markt. Er zijn een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan voordat een zijspan mag worden gebruikt. Bekijk hiervoor onze fiets-check. Twijfel je? Met de fiets-check kun je ook gemakkelijk een foto van je eigen fiets sturen. Dan kijken wij met je mee. 

Wetgeving

Ja dat mag. In Nederland mag een fiets op meer dan twee wielen en fietsen met een zijspan niet breder zijn dan 1,50 meter. Dit staat in de Regeling voertuigen (Artikel 5.9.6). Het zijspan van Scandinavian Sidebike is een stuk smaller.

Scandinavian Sidebike en Doggy Door
De afstand tussen de wielen is gemiddeld 75-80 cm. De totale breedte (=afstand van wiel zijspan tot de buitenkant van het linker handvat) is gemiddeld 110cm. Dit hangt af van de breedte van je stuur. 

Sidebike Mini
De afstand tussen de wielen is gemiddeld 70-75 cm. De totale breedte ( = afstand van wiel zijspan tot de buitenkant van het linker handvat) is gemiddeld 100cm. Dit hangt af van de breedte van je stuur. 

Vergelijking met bakfiets 
Over het algemeen hebben bakfietsen met 3 wielen een breedte tussen 80-100 cm. Ja, met een zijspan ben je dus gemiddeld 10cm breder. De Sidebike Mini is dan weer 10cm smaller en vergelijkbaar met een bakfiets op 3 wielen. Doordat de zijspannen van Scandinavian Sidebike erg licht zijn, kom je heel gemakkelijk mee met de rest van het verkeer. 

Montage van het zijspan

Het zijspan van Scandinavian Sidebike wordt in een kartonnen doos geleverd en er is gemiddeld 3 tot 4 uur aan montage en afstelling nodig. De instructiehandleiding wordt meegeleverd met het zijspan. 

Montage is niet moeilijk, maar wel een klusje waar je even de tijd voor moet nemen en wat je het beste met 2 personen kan doen.

Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op voor vragen of tips. Zo kunnen wij de handleiding blijven verbeteren. 

Levertijd en verzendkosten

De gemiddelde levertijd van een zijspan bedraagt 4 weken. Voor sommige modellen, zoals de Doggy Dog, bedraagt de levertijd 8 weken indien je kiest voor een andere kleur dan zwart. Bekijk de productspecificaties voor de meest actuele levertijden.    

Een zijspan van Scandinavian Sidebike wordt gemaakt in Denemarken. Hieronder vind je de actuele verzendkosten (inclusief BTW) voor levering naar Nederland, België en Luxemburg:

 • Scandinavian Sidebike: 83,49 Euro
 • Doggy Door: 83,49 Euro
 • Sidebike Mini: 58,08 Euro 
 • Basisframe (zelfbouw): 58,08 Euro
 • Slee-set: 58,08 Euro
 • Alle overige accessoires: 24,20 Euro 

 

Bij een combinatie-bestelling zijn de verzendkosten gelijk aan het grootste onderdeel. 

Betaalmethodes

Je betaalt op www.fietszijspan.com in onze beveiligde SSL-omgeving. Je internetverbinding is veilig als onze website begint met https en gaat vooraf met een groen (hang)slot icoontje. 

Wij bieden de volgende veilige betaalmethoden aan:

 • iDEAL – meestgebruik in Nederland
 • Bancontact – meestgebruikt in België
 • PayPal
 • Creditcard en debetkaart

Bedenktijd / herroepingsrecht

Ja, je hebt het recht je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Het herroepingsrecht is niet van toepassing op gekochte zijspannen met krassen. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van jou thuis naar de fabrikant Scandinavian Sidebike (in Denemarken) zijn voor eigen rekening. Raadpleeg voor de exacte tarieven de website van jouw vervoerder.

Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Scandinavian Sidebike geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via info@fietszijspan.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van jouw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Lees alles over ons herroepingsrecht in onze Algemene Voorwaarden. 

Garantie en klachten

Het product heeft 2 jaar garantie op alle onderdelen, exclusief banden en binnenbanden. Garantie op geïnstalleerde en gemonteerde hardware geldt alleen voor materialen en vakmanschap. De garantie is beperkt tot de reparatie, of in sommige gevallen (naar eigen goeddunken), de vervanging van onderdelen. De garantie dekt alleen de oorspronkelijke koper van het product. 

Eventuele gebreken of verkeerd geleverde producten dienen binnen 2 maanden na ontdekking van het gebrek schriftelijk te worden gemeld. 

Lees alles over onze garantievoorwaarden in onze Algemene Voorwaarden. 

Contact

Wij helpen je graag met al je vragen. Ga naar onze contactpagina voor onze contactmogelijkheden. 

Wij maken gebruik van cookies

Meer weten? Lees onze cookieverklaring